Descoperă mai jos câteva rețete de castraveți murați în oțet pe care să le încerci pentru iarnă. Borcanele cu murături se păstrează proaspete pentru iarnă.
Rețete de castraveți murați în oțet
Castraveți murați în oțet gata să îi consumi a doua zi
Ingrediente
- 2 kg castraveți;
- 2 cepe;
- O căpățână de usturoi;
- 2 lingurițe sare, 2 lingurițe zahăr;
- O rădăcină de hrean;
- O legătură de mărar;
- Boabe de muștar, boabe de piper negru;
- 1 litru de apă, 400 ml oțet de vin alb.
Mod de preparare
Spală bine castraveții și lasă-i în apă rece, curată, pentru 30 de minute. Poți pune 2 linguri de bicarbonat de sodiu în apă, pentru a te asigura că se elimină toate impuritățile ori urme de tratamente chimice de pe suprafața castraveților.
Spală mărarul și taie-l mărunt. Curăță ceapa și taie-o în bucăți mai mari, rondele, curăță și usuturoiul.
Alege un borcan mare din sticlă, iar pe fundul lui pune mărarul verde. Așază apoi…
Comentează