Vedeta toamnei, dovleacul poate fi adăugat într-o serie de rețete, de la supe, fripturi, până la deserturi, în cele mai bune rețete de plăcintă. Iată cele mai bune rețete de plăcintă cu dovleac.
Rețete de plăcintă cu dovleac
Plăcintă cu dovleac
Ingrediente
- 600 gr foi de plăcintă;
- 1 kg dovleac;
- 250 gr unt;
- 120 gr zahăr;
- O linguriță scorțișoară.
Mod de preparare
Curăță dovleacul de coajă și da pulpa pe răzătoare. Pune apoi, într-un vas mare, puțin ulei și pune dovleacul la călit pentru 15 minute. Adaugă peste și 150 gr din untul topit împreună cu zahărul. Gătește cam 10 minute, amestecă ușor, până când zahărul se dizolvă. Lasă să se răcească compoziția.
Topește și restul de unt și lasă-l să se răcească. Îl vei folosi ulterior pentru a unge foile de plăcintă.
Într-o tavă pe care ai tapetat-o cu hârtie de copt, așază o foaie de plăcintă, unge-o cu unt, pune apoi următoarea foaie, unge cu unt și repetă…
Comentează