Ardei umpluţi de post
INGREDIENTE:
- 200 g orez
- 100 g semințe de dovleac măcinate sau nuci măcinate
- 12 ardei roșii uscați
- cartofi
- condimente vegetale uscate
- sare
- piper
PREPARARE:
- Fierbeți orezul în apă sărată. Clătiți ardeii uscați, turnați apă peste ei și lăsați-i să se înmoaie.
- La orezul fiert, adăugați cartofii rași și mai fierbeți timp de încă 10 minute. Adăugați treptat puțin ulei și amestecați din când în când.
- Condimentați după gust, dar nu uitați să puneți și piper. Adăugați semințele măcinate, iar când umplutura s-a răcit, adăugați condimentele vegetale uscate.
- Umpleți fiecare ardei și așezați-i într-o tavă pentru copt.
- Coaceți ardeii timp de douăzeci de minute într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Tocană de legume
INGREDIENTE:
- 100 g legume congelate
- 20 g ghimbir
- 1 cățel de usturoi
- 1 ceapă verde
- 60 g orez
- sare
- piper
- 50 ml ulei de măsline
PREPARARE:
Căliți toate legumele în ulei cu…
Comentează