Cicvara
Ingrediente
- 400 g brânză grasă;
- 200 g cașcaval;
- 800 ml apă;
- 50 g untură de porc;
- 320 g făină de porumb sau mălai.
Mod de preparare
Puneți untura de porc în apă și când dă în clocot, adăugați brânza. Când brânza începe să se topească, reduceți focul și presărați ușor făina de porumb pe suprafața apei. Nu amestecați, ci lăsați făina să fiarbă la suprafață timp de 15 minute. Apoi, adăugați cașcavalul, amestecați bine și serviți imediat.
Kačamak
Ingrediente
- 1 litru apă;
- 80 g untură de porc de casă;
- 320 g făină de porumb albă sau mălai;
- sare.
:contrast(8):quality(75)/https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2023/10/kacamak.jpg)
Mod de preparare
Adăugați untura de porc în apă sărată și lăsați-o să fiarbă. Presărați ușor făina de porumb pe suprafața apei. Acoperiți parțial și fierbeți la foc mic timp de 45 de minute până la o oră, fără să amestecați. După acest timp, amestecați bine și serviți cu brânză sfărâmată sau cașcaval deasupra.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_5a277ef50f007c67ea5b35cfb482cc80.jpg)
Recomandări
DEZVĂLUIRI ÎN…
Comentează