Ingrediente
Pentru aluat
- 1/2 cub de drojdie;
- 2 linguri de zahăr + 1 linguriță pentru drojdie;
- 200 ml de lapte călduț;
- 100 ml de ulei (sau unt topit);
- 1 vârf de cuțit de sare;
- 300 g de făină albă fină.
Pentru umplutură
- Zahăr cu scorțișoară;
- Magiun de prune;
- Nutella;
- Un ou bătut pentru uns;
- Smântână (după coacere).
Pentru ornare
- 90 g de unt la temperatura camerei;
- 90 g de zahăr;
- 90 g de făină integrală.
Mod de preparare
Într-un pic de lapte călduț, dizolvăm drojdia și adăugăm o linguriță de zahăr cristal, apoi lăsăm drojdia să crească într-un loc cald.
Între timp, într-un castron, cernem făina, adăugăm un praf de sare, zahăr, ulei, restul de lapte și, în cele din urmă, drojdia crescută.
Framântăm un aluat moale și flexibil. Acoperim cu un prosop și lăsăm să crească timp de 1 oră într-un loc cald.
Aluatul crescut îl împărțim în două părți.
Întindem una dintre părți pe o suprafață presărată cu făină….
Comentează