Rețetă de cartofi franțuzești la cuptor
Ingrediente rețetă de cartofi franțuzești la cuptor:
- 2 kg cartofi
- 1 buc. șalotă sau ceapă mică
- 2 buc. cârnați tradiționali, obișnuiți
- 1 buc. cârnat afumat
- 3 ouă
- 1 lingură ulei
- sare, după gust
- piper negru măcinat, după gust
- 120 g brânză rasă
Pentru sos:
- 180 ml smântână pentru frișcă cu 33% grăsime
- 150 ml lapte
- 1 lingură muștar
- 1 lingură smântână acră
- 1 ou,
- sare, după gust
- piper negru măcinat, după gust
Spălați bine cartofii în coajă și fierbeți-i în apă sărată timp de aproximativ 30-35 de minute, în funcție de mărime (eu am folosit cartofi mari). Nu-i fierbeți complet, deoarece îi veți mai coace ulterior, dar nu trebuie să fie tari. Apoi, scurgeți apa și lăsați-i să se răcească.
Curățați cartofii răciți și apoi sfărâmați-i cu o furculiță în bucăți mai mari.
Fierbeți 3 ouă tari, curățați-le și tăiați-le în bucăți mici.
:contrast(8):quality(75)/https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2023/10/ouale-fierte-se-taie-in-bucati.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_48943da934f941a82d066099d5f6501e.jpg)
Recomandări
INTERVIU…
Comentează