Home » Rețetă De Cartofi Franțuzești La Cuptor

Rețetă De Cartofi Franțuzești La Cuptor

Rețetă De Cartofi Franțuzești La Cuptor

Rețetă de cartofi franțuzești la cuptor

Ingrediente rețetă de cartofi franțuzești la cuptor:

  • 2 kg cartofi
  • 1 buc. șalotă sau ceapă mică
  • 2 buc. cârnați tradiționali, obișnuiți
  • 1 buc. cârnat afumat
  • 3 ouă
  • 1 lingură ulei
  • sare, după gust
  • piper negru măcinat, după gust
  • 120 g brânză rasă

Pentru sos:

  • 180 ml smântână pentru frișcă cu 33% grăsime
  • 150 ml lapte
  • 1 lingură muștar
  • 1 lingură smântână acră
  • 1 ou,
  • sare, după gust
  • piper negru măcinat, după gust

Spălați bine cartofii în coajă și fierbeți-i în apă sărată timp de aproximativ 30-35 de minute, în funcție de mărime (eu am folosit cartofi mari). Nu-i fierbeți complet, deoarece îi veți mai coace ulterior, dar nu trebuie să fie tari. Apoi, scurgeți apa și lăsați-i să se răcească.

Curățați cartofii răciți și apoi sfărâmați-i cu o furculiță în bucăți mai mari.

Fierbeți 3 ouă tari, curățați-le și tăiați-le în bucăți mici.

Rețetă de cartofi franțuzești la cuptor

INTERVIU Mărturia unui tânăr din Liban, care a făcut liceul în România, despre pericolul unui război Israel – Hezbollah: „Noi nici n-am ieșit din război, să fim o țară civilă normală. La noi se zice: am câștigat, am omorât atât. Ce-ai omorât tu, mă?”

Recomandări

INTERVIU…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.