Ingrediente
Pentru aluat
- 1 ou;
- 250 g de făină fină;
- 3 linguri de zahăr pudră;
- 1/2 pachet de praf de copt;
- 125 g de unt;
- 100 g de lapte bătut;
- 1 vârf de cuțit de sare;
Pentru umplutură
- 7 caise;
- 2 linguri de zahăr pudră;
- 250 g de brânză de vaci;
- 1 ou;
- 1 linguriță de coajă de lămâie.
Pentru acoperire
- 30 g de unt;
- 30 g de zahăr;
- 30 g de făină.
Mod de preparare
Aluat: Într-un castron, frecăm untul, adăugăm oul, laptele bătut, sarea, praful de copt, zahărul pudră și făina fină, apoi frământăm cu mâinile până obținem un aluat ușor lipicios.
Formăm aluatul sub formă de bulgăre, îl înfășurăm în folie și îl punem în frigider, ideal cel puțin două ore. Dacă doriți să lucrați cu aluatul imediat, nu-l întindeți cu sucitorul, ci așezați-l în tavă și întindeți-l cu degetele (se va lipi de sucitor).
Între timp, pregătim brânza de vaci: într-un castron amestecăm brânza de vaci, adăugăm oul, coaja de lămâie și…
Comentează