Ingrediente
- 600 de grame de pulpă de porc slabă sau mușchi de porc;
- 1 lingură de amestec de condimente pentru carne de porc;
- 100 de grame de slănină afumată cu carne;
- 2 lingurițe de cimbru mărunțit;
Mod de preparare
Carnea se spală, se usucă și apoi se feliază și se taie în bucăţi mai mici. Carnea se presară cu amestecul de condimente. Ceapa și usturoiul se curăță și se toacă mărunt.
Slănina se taie în bucăţele asemănătoare cu carnea și se prăjește până devine roşiatică. Se adaugă carnea peste ea și se prăjește timp de 2-3 minute, apoi se toarnă vinul și se lasă să se evapore. Se adaugă ceapa și usturoiul, se presară cu cimbru, se sărează și se piperează după gust, apoi se gătește la foc mic, acoperit, până când carnea devine moale. Dacă lichidul se evaporă, acesta se completează mereu cu puțină apă caldă, supă de carne sau mai mult vin alb.
Pătrunjelul se spală și se toacă fin. Ardeiul se…
Comentează