Home » Șeful ONU: Încetarea Umanitară A Focului în Gaza Devine „mai Urgentă Cu Fiecare Oră Care Trece. Nimeni Nu Este în Siguranță”

Șeful ONU: Încetarea Umanitară A Focului în Gaza Devine „mai Urgentă Cu Fiecare Oră Care Trece. Nimeni Nu Este în Siguranță”

Șeful ONU: Încetarea Umanitară A Focului în Gaza Devine „mai Urgentă Cu Fiecare Oră Care Trece. Nimeni Nu Este în Siguranță”

„Coșmarul din Gaza este mai mult decât o criză umanitară. Este o criză a umanității”, a spus șeful ONU la sediul organizației din New York.

„Catastrofa în desfășurare face ca necesitatea unei încetări umanitare a focului să devină mai urgentă cu fiecare oră care trece. Părțile implicate în conflict și, de fapt, comunitatea internațională se confruntă cu o responsabilitate imediată și fundamentală: să pună capăt acestei suferințe colective inumane și să extindă în mod dramatic ajutorul umanitar în Gaza”, a subliniat Antonio Guterres.

Nicio parte dintr-un conflict armat nu este mai presus de dreptul umanitar internațional.

Antonio Guterres, secretarul general al ONU:

Guterres a atras atenția asupra faptului că „operațiunile terestre ale Forțelor de Apărare ale Israelului și bombardamentele continue lovesc civili, spitale, tabere de refugiați, moschei, biserici și facilități ale ONU – inclusiv adăposturi”, astfel…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.