Despre aluatul de tartă
Povestea tartei e imbinată și cu o legendă a dulcei sirene Partenope, care povestește despre felul în care prăjitura a fost un dar divin de la zei, adus omagiu cântecului ei melodios. Cu toate acestea, inventarea acestui desert ar putea fi meritul unei călugărițe a mănăstirii S. Gregorio Armeno. Alte versiuni spun că în jurul anului o mie, se regăsește pentru prima dată la Veneția, o rețetă de desert cu zahăr din trestie, venită din Orientul Mijlociu.
În acea perioadă a început să fie folosit zahărul importat din Orient. Cu toate acestea, în ciuda originii incerte, acest desert în decursul istoriei a dominat meniurile, datorită versatilității sale. Se spune chiar că tarta era singurul desert capabil să smulgă un zâmbet reginei Maria Tereza a Austriei; soția regelui Ferdinand al II-lea de Bourbon.
Cum se face aluatul de tartă
Există mai multe tipuri de aluat de tartă, iar alegerea depinde adesea de rețeta…
Comentează