Compoziția pavlovei este simplă: o bezea crocantă la exterior și moale în interior, acoperită cu frișcă bătută și fructe proaspete. Astfel, din punct de vedere vizual, straturile succesive de bezea și frișcă reprezintă tutu-ul balerinei, în timp ce fructele proaspete amintesc de decorațiile ce împodobeau costumele ei de scenă.
Cine a fost Anna Pavlova?
Prim balerina a Baletului Imperial Rus și a baletului rus Diaghilev, Anna Pavlova a devenit celebră în întreaga lume. În 1911, ea și-a fondat propria sa companie de balet și a plecat într-un turneu mondial de amploare, primul de acest gen din istorie. În anul 1926, Anna Pavlova și trupa ei de balet au pășit și pe scenele din Australia și Noua Zeelandă unde a cucerit publicul cu grația și talentul său. Ziarele titrau în vremea aceea: “Ea nu dansează, ci zboară prin aer, ca păsările.”
Anna este considerată una dintre cele mai importante și influente balerine din istoria baleteului. Ea…
Comentează