Despre ghimbir și benenficiile sale
Ghimbirul provine dintr-o plantă cu flori originară din Asia de Sud-Est. Aparține familiei Zingiberaceae și este strâns legată de turmeric, cardamom și galangal. Rădăcina de ghimbir adaugă savoare alimentelor dulci și sărate și are o serie de beneficii pentru sănătate.
Rizomul (partea subterană a tulpinii) este partea folosită în mod obișnuit drept condiment. Este adesea numită rădăcină de ghimbir sau, pur și simplu, ghimbir.
Puteți folosi ghimbir proaspăt, uscat, pudră sau ca ulei sau suc de ghimbir. Este prezent în multe rețete, precum dulceața de ghimbir, în alimente procesate, remedii de casă și produse cosmetice.
Așadar, înainte de a face dulceață de ghimbir, poate fi interesant de văzut care sunt proprietățile și beneficiile consumului de ghimbir.
Valori nutriționale
- Calorii – 79;
- Lipide totale – 0,8 g;
- Sodiu – 13 mg;
- Colesterol – 0 mg;
- Potasiu…
Comentează