Un desert cunoscut drept fiind foarte dulce, datorită siropului din abundență, baclavaua poate fi făcută și acasă, iar rețeta poate fi reinterpretată după bunul plac. Așadar, iată cum faci baclava!
Rețete de baclava
Rețeta clasică de baclava turcească
Ingrediente pentru blat
- Un pachet foi de plăcintă;
- 700 g de nuci și semințe;
- 200 g unt cu minim 82% grăsime;
- 100 ml ulei.
Ingrediente pentru sirop
- 400 ml apă;
- 400 g zahăr;
- 4 linguri de miere;
- Zeama de la jumătatea unei lămâi;
- 4 felii de lămâie;
- Scorțișoară
- Două plicuri zahăr vanilat.
Mod de preparare
Pregătește siropul astfel. Pune apa într-o cratiță la fiert, adaugă zahărul, feliile de lămâie, scorțișoara și amestecă până când zahărul se dizolvă. Toarnă apoi mierea și zeama de la lămâie, amestecă și lasă să se răcească.
Mărunțește jumătate din cantitatea de nucă, iar cealaltă jumătate doar taie-o cu un cuțit în bucățele mai mici.
Împarte foile de aluat în 3…
Comentează