Home » Rețete De Tobă Pentru Crăciun

Rețete De Tobă Pentru Crăciun

Rețete De Tobă Pentru Crăciun

Rețete de tobă pentru Crăciun

Tobă ardelenească 

  • 1,5 kg picioare de porc 
  • 1,5 kg limba de porc
  • 500 g inimă de porc
  • 500 g rinichi de porc
  • 1 kg carne de porc
  • 1,5 kg slănina cu șorici
  • 80 g sare neiodata
  • 30 g piper negru proaspat macinat
  • 50 g boia dulce
  • 120 g usturoi zdrobit 
  • mațe groase, crete
  • vezică

Se spală toate picioarele, limba, inima, rinichii, carnea și slănina cu șorici bine  și se clătesc cu apă rece. Se pun toate ingredientele, mai puțin rinichii, într-o oală cu 40 g sare, jumătate din piper și usturoi și se fierbe bine. 

Se secționează rinichii și se lasă 30 de minute în apă rece cu oțet. Se iau bucățile de carne de la fiert și se lasă în zeama fierbinte doar limbile.

Se ia și limba și se curăță picioarele fierte.  Oala cu zeamă se pune pe foc și se ia grăsimea, apoi se fierbe. 

Se pun rinichii pentru câteva minute  și apoi se scot. Toată carnea se porționează în cubulețe și zeama în care a fiert se lasă pe…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.