Cataif este un desert denumit și „păr de înger”, datorită formei pe care o are atunci atunci când tăiețeii sunt bine însiropați și prăjitura este aurie. Se poate face ușor și acasă, deoarece rețeta nu este deloc complicată. Iată mai jos câteva dintre cele mai bune rețete de cataif.
Rețete de cataif
Cataif cu brânză
Ingrediente
- 500 gr tăieței pentru cataif;
- 300 gr unt;
- 250 gr mozzarella;
Ingrediente pentru sirop
- 600 gr zahăr;
- 300 ml apă;
- Zeama de la o lămâie.
Mod de preparare
Topește untul la bain-marie. Toacă tăiețeii mărunt și peste adaugă untul topit acoperind uniform fideaua. Pune într-o tavă pentru cuptor jumătate din cantitatea de fidea și presează bine cu o lingură de lemn pentru a obține un strat cât mai compact.
Deasupra presară mozzarella pe care ai ras-o cu o răzătoare cu găuri mai mari, iar deasupra pune restul de tăieței cu unt. Presează la fel cum ai făcut și cu primul strat.
Dă tava la cuptor pentru…
Comentează