Home » Europa Liberă: Salariile șefilor Superagenției Care Controlează Companiile De Stat, Majorate Cu 10.000 De Lei/lună

Europa Liberă: Salariile șefilor Superagenției Care Controlează Companiile De Stat, Majorate Cu 10.000 De Lei/lună

Europa Liberă: Salariile șefilor Superagenției Care Controlează Companiile De Stat, Majorate Cu 10.000 De Lei/lună

În vara anului trecut, guvernul a înființat AMEPIP, iar organigrama și salariile conducerii au fost modificate în decembrie 2023. Noua agenție urma să aibă 88 de angajați, excluzând conducerea asigurată de un președinte, doi vicepreședinți și un secretar general, plus personalul cabinetelor lor. Adică 95 de oameni în total.

Salarizarea urma să fie „la nivelul maxim al drepturilor salariale prevăzut pentru funcţiile publice din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, majorat cu 50%”. Salariul maxim brut al unui secretar de stat era de 26.400, iar al unui subsecretar este 23.100 de lei.

Acest lucru s-a schimbat însă la sfârșitul anului trecut, potrivit sursei citate. Hotărârea de Guvern nr. 117/2023, aprobată pe 15 decembrie, a adus primele modificări ale legii de înființare și organizare a „superagenției”.

Cea mai importantă este modificarea statutului conducerii. Mai exact, funcțiile de președinte și vicepreședinte nu mai sunt…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.