Home » Analiză. Ce Spun Specialiștii Despre Sondajele Online Folosite în Precampanie: „Instrumente De Manipulare A Populației”

Analiză. Ce Spun Specialiștii Despre Sondajele Online Folosite în Precampanie: „Instrumente De Manipulare A Populației”

Analiză. Ce Spun Specialiștii Despre Sondajele Online Folosite în Precampanie: „Instrumente De Manipulare A Populației”

Apropierea de testul electoral din 9 iunie, când vor fi atât europarlamentare, cât și alegerile locale, a dus la intensificarea solicitării și apariției de sondaje privind intenția de vot a partidelor, dar și a potențialilor candidați la prezidențiale, în condițiile în care aproape toți cei testați au sugerat doar că vor intra în luptă.

O dezbatere din spațiul public a fost legată de o serie de sondaje realizate de AtlasIntel, o companie braziliană, care a prezentat date despre intenția de vot la prezidențiale, dar și la europarlamentare sau alegerile locale din București, la comanda Digi24. Tabloul general al procentelor a fost diferit de tot ceea ce a apărut în spațiul public în ultimul an, motiv pentru care au apărut îndoieli privind modul de culegere a datelor, în condițiile în care singurele precizări făcute oficial sunt eșantionul (1.794 de subiecți), metoda de alegere a subiecților „recrutare digitală aleatorie” și marja de…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.