Home » Rusia Se Opune Prin Veto Unei Rezoluții ONU Care Cere Prevenirea Unei Curse A înarmării Nucleare în Spațiul Cosmic

Rusia Se Opune Prin Veto Unei Rezoluții ONU Care Cere Prevenirea Unei Curse A înarmării Nucleare în Spațiul Cosmic

Rusia Se Opune Prin Veto Unei Rezoluții ONU Care Cere Prevenirea Unei Curse A înarmării Nucleare în Spațiul Cosmic

Votul în Consiliul de Securitate, format din 15 membri, a fost de 13 voturi pentru, Rusia s-a opus, iar China s-a abținut. Rusia a respins măsura ca fiind politizată și a spus că nu merge suficient de departe în interzicerea tuturor tipurilor de arme în spațiu.

Rezoluția ar fi cerut tuturor țărilor să nu dezvolte sau să desfășoare arme nucleare sau alte arme de distrugere în masă în spațiu, așa cum interzice un tratat internațional din 1967 care include SUA și Rusia, și să fie de acord cu necesitatea de a verifica respectarea acestuia.

Ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a declarat după vot că președintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova nu are intenția de a desfășura arme nucleare în spațiu, dar că veto-ul țării ridică întrebarea ce ar putea ascunde Kremlinul.

Anunțul făcut de Thomas-Greenfield privind rezoluția depusă la întrunirea Consiliului de Securitate din 18 martie a urmat confirmării Casei Albe, în…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.