Home » Două Nave Militare Chineze Au Atacat Cu Tunuri Cu Apă Un Vapor Al Gărzii De Coastă Din Filipine și L-au Avariat. VIDEO

Două Nave Militare Chineze Au Atacat Cu Tunuri Cu Apă Un Vapor Al Gărzii De Coastă Din Filipine și L-au Avariat. VIDEO

Două Nave Militare Chineze Au Atacat Cu Tunuri Cu Apă Un Vapor Al Gărzii De Coastă Din Filipine și L-au Avariat. VIDEO

Garda de Coastă filipineză a declarat că incidentul a avut loc în timp ce una dintre navele sale și o navă a agenției de pescuit efectuau o „misiune de patrulare legitimă” în apropiere de Scarborough Shoal, un recif stâncos controlat de chinezi, la 200 de kilometri vest de insula principală din Filipine, Luzon, și în interiorul zonei economice exclusive a Manilei.

Videoclipul furnizat de Garda de Coastă din Filipine a arătat două nave chineze mai mari trăgând cu tunuri cu apă din părțile opuse ale navei filipineze.

„Navele filipineze s-au confruntat cu manevre periculoase și obstrucții din partea a patru nave ale Gărzii de Coastă din China și șase nave ale Miliției Maritime chineze”, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă din Filipine, comodorul Jay Tarriela. Nava filipinez a suferit „daune la balustradă și la copertină”, potrivit declarației sale. Nu au fost raportate victime.

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.