Home » Ce Este Osso Buco şi Cum Se Prepară

Ce Este Osso Buco şi Cum Se Prepară

Ce Este Osso Buco şi Cum Se Prepară

Ce este osso buco

Osso buco este un preparat care provine din nordul Italiei, mai precis din regiunea Lombardia, fiind considerat un simbol al bucătăriei lombarde. Rețeta datează din secolul al XIX-lea și s-a răspândit ulterior în întreaga lume, datorită simplității și gustului său rafinat.

Numele „osso buco” înseamnă „os gol” sau ”os cu gaură” în italiană, ceea ce face referire la osul cu măduvă din mijlocul bucății de carne folosită în rețetă.

Mai exact, osso buco este preparat din rasol de vițel, o bucată de carne cu os, care conține măduvă. Măduva din os adaugă o textură bogată și un gust intens preparatului.

Acest preparat este apreciat pentru savoarea complexă, dată de procesul lent de gătire, care frăgezește carnea și îmbogățește sosul. Măduva din os este considerată o adevărată delicatesă.

Cum se face osso buco

Osso buco este o mâncare gătită lent, care necesită răbdare pentru a…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.