Home » Cremă Pentru Eclere – Rețete și Trucuri Pentru O Umplutură Delicioasă

Cremă Pentru Eclere – Rețete și Trucuri Pentru O Umplutură Delicioasă

Cremă Pentru Eclere – Rețete și Trucuri Pentru O Umplutură Delicioasă

Despre eclere

Eclerul este unul dintre cele mai apreciate deserturi din lume, iubit pentru textura sa ușoară și umplutura delicioasă. Cu o istorie ce datează din secolul al XIX-lea, acest preparat franțuzesc a evoluat de la un simplu desert la o adevărată operă de artă culinară, reinterpretată în multiple moduri în întreaga lume.

Eclerul își are rădăcinile în Franța, iar istoria sa este strâns legată de dezvoltarea aluatului choux. Acest tip de aluat ar fi fost inventat în secolul al XVI-lea de către bucătarul italian Panterelli, care îl pregătea pentru Caterina de Medici. De-a lungul timpului, rețeta a fost îmbunătățită, iar denumirea „pate a choux” i-a fost atribuită mai târziu, în secolul al XVIII-lea, de către patiserul francez Jean Avice.

Totuși, eclerul în forma sa modernă este atribuit celebrului cofetar Marie-Antoine Careme, un adevărat pionier al artei culinare, care a perfecționat desertul la începutul…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.