Home » Din ce sunt făcute jeleurile

Din ce sunt făcute jeleurile

Din ce sunt făcute jeleurile

Despre jeleuri

Se crede că jeleurile își au originile în Orientul Mijlociu, unde delicatesele gelifiate, precum rahatul turcesc, erau preparate din amidon și zahăr. Rahatul turcesc datează din secolul al XV-lea și este considerat un strămoș al jeleurilor moderne datorită texturii sale gumoase.

Totuși, abia progresul tehnologic din secolul al XIX-lea a permis rafinarea proceselor de producție a zahărului și a agenților de gelifiere, ducând la apariția jeleurilor moderne.

În 1864, Fryers of Lancashire, în Anglia, a produs primele jeleuri gumate comercializate la scară largă.
În 1922, Hans Riegel din Bonn, Germania, a fondat compania Haribo și a creat ursulețul din gelatină – Gummibarchen -, care a devenit un simbol al jeleurilor moderne.

Jeleurile au evoluat de-a lungul timpului, adaptându-se la tendințele și cerințele consumatorilor

Astfel, au apărut jeleuri vegetariene sau vegane care au presupus înlocuirea gelatinei animale…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.