Mâncăruri care nu sunt de fapt grecești
Experți în gastronomia elenă oferă sfaturi valoroase pentru a evita aceste greșeli și a te bucura cu adevărat de bucătăria locală. Iată ce trebuie să știi pentru a mânca ca un localnic în Grecia.
Mulți turiști asociază kebabul, halloumi și moussaka cu bucătăria grecească, dar surprinzător, acestea nu sunt de origine elenă. Yannos, unul dintre experții citați în articolul Daily Mail, explică: „Turiștii cred că mâncăruri precum kebabul, halloumi, moussaka și diverse dulciuri, cum ar fi baklava și kataif [un produs de patiserie făcut din aluat filo mărunțit], sunt autentic grecești. Dar toate acestea provin din Asia Mică [Anatolia, Turcia] și din regiunea istorică a Levantului, unde au trăit populații elene importante.”
Un alt exemplu este sheftalia, cârnați ciprioți adesea confundați cu preparate grecești. Bucătarul Ben Palmer menționează că această confuzie poate fi…
Comentează