Home » Ce este grişul şi cum se obţine

Ce este grişul şi cum se obţine

Ce este grişul şi cum se obţine

Ce este grișul și cum se obține

Grișul este un aliment hrănitor și versatil, apreciat pentru beneficiile sale nutritive și utilizările atât de diverse în bucătărie. Este un produs alimentar obținut prin măcinarea incompletă a grâului dur sau a altor tipuri de grâu, rezultând particule de dimensiuni mai mari decât făina, dar mai mici decât boabele întregi. Acesta are o textură granulară și o culoare alb-gălbuie, fiind utilizat în numeroase preparate culinare, de la deserturi până la paste făinoase și diverse tipuri de terciuri.

Procesul de obținere a grisului începe cu selecția și curățarea boabelor de grâu. Acestea sunt sortate pentru a elimina impuritățile și apoi sunt supuse unui proces de măcinare specială.

Spre deosebire de făină, care este măcinată foarte fin, grișul rezultă dintr-o măcinare mai puțin intensă, ce permite obținerea unor particule de dimensiuni mai mari.

După măcinare, produsul este…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.