Despre hrișcă
Hrișca este o plantă cu flori din familia Polygonaceae. Deși este deseori clasificată ca un tip de cereală, hrișca nu este tehnic cereală, ci mai degrabă o pseudo-cereală. Acest lucru înseamnă că face parte din aceeași categorie de alimente ca și quinoa și amarantul. Hrișca este cultivată în principal pentru semințele sale comestibile, care sunt utilizate în gătit, adăugate în diverse preparate culinare.
Originea plantei de hrișcă este considerată a fi în Asia Centrală, în regiunile din jurul Munților Himalaya și a Munților Tian Shan, care se întind prin țări precum China, India, Nepal și Tibet. De aici, plantele de hrișcă s-au răspândit treptat în diverse regiuni ale lumii, inclusiv în Europa, Rusia, Orientul Mijlociu și America de Nord.
Utilizarea hrișcii în alimentație datează de mii de ani și a avut o importanță semnificativă în anumite culturi și regiuni. Hrișca a fost una dintre primele plante cultivate…
Comentează