Cartoful dulce este originar din zonele tropicale ale Americii, se găsește în mai multe soiuri, iar dintre cele comestibile cele mai populare sunt: cartofii dulci care au tubercul cu coaja roșie, portocalie sau roz. Nuanțele din interior diferă și pot fi: portocaliu, roșu, maro, bek sau galben. Vezi ce rețete poți pregăti cu cartofi dulci la cuptor.
Ce este cartoful dulce
Cartoful dulce, a cărui denumire științifică este Ipomoea batatas, mai este cunoscut și drept Batat. Este o plantă dicotiledonată care aparține familiei Convolvulaceae și este originară din America Centrală. Rădăcina este bogată în beta-caroten, fibre, vitamine și minerale, iar pe tulpină cresc flori alb-violet, fiind, astfel, și o plantă ornamentală apreciată. Există aproximativ 400 de soiuri, coloristica fiind foarte variată.
Cultivarea cartofului dulce este diferită de cea a cartofului normal. Tuberculii de cartof dulce se pun la încolțit, astfel încât să fie pe…
Comentează