Home » Şeful ONU, După Anunţul Premierului Netanyahu: O Ofensivă Israeliană La Rafah Ar Reprezenta O „escaladare Intolerabilă”

Şeful ONU, După Anunţul Premierului Netanyahu: O Ofensivă Israeliană La Rafah Ar Reprezenta O „escaladare Intolerabilă”

Şeful ONU, După Anunţul Premierului Netanyahu: O Ofensivă Israeliană La Rafah Ar Reprezenta O „escaladare Intolerabilă”

„Un asalt militar asupra Rafah ar constitui o escaladare intolerabilă, omorând mii de civili şi forţând alţi sute de mii să se refugieze”, a declarat Guterres presei, implorând autorităţile israeliene să nu lanseze o ofensivă.

O astfel de ofensivă „va avea un impact devastator asupra palestinienilor din Gaza şi repercusiuni grave asupra Cisiordaniei ocupate şi asupra întregii regiuni”, a adăugat el.

„Toţi membrii Consiliului de Securitate şi multe alte state şi-au exprimat în mod clar opoziţia faţă de o astfel de operaţiune. Le cer tuturor celor care au influenţă asupra Israelului să facă tot ce le stă în putere pentru a o împiedica”, a subliniat liderul ONU.

Avertismentul său vine după ce prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marţi că armata israeliană va intra „cu sau fără acord” în Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, pentru a elimina cele patru batalioane Hamas despre care spune că rămân în acea…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.