Home » Pogăcele Cu Cașcaval | Libertatea

Pogăcele Cu Cașcaval | Libertatea

Pogăcele Cu Cașcaval | Libertatea

Pogăcile sau turtele coapte cu umplutură pot fi servite în orice moment al zilei. Se pregătesc rapid din doar câteva ingrediente pe care le ai cu siguranță în casă.

Pogăcele cu cașcaval

Ingrediente

  • 500 gr făină;
  • 250 ml lapte;
  • 200 gr cașcaval tare;
  • 100 gr unt;
  • Un plic drojdie;
  • Un ou;
  • O linguriță de zahăr, o linguriță de sare.

Mod de preparare

Amestecă făina cu drojdia și un praf de sare. Bate oul și pune peste laptele, pe care îl torni puțin câte puțin peste făină, în timp ce amesteci energic ingredientele din bol.

Frământă aluatul bine până când devine omogen și nelipicios. Pune aluatul într-un bol încăpător, acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l deoparte pentru 30 de minute.

Presară puțină făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară.

Unge cu unt moale tot aluatul, apoi presară jumătate din cașcavalul ras. Împăturește foaia de aluat în trei, iar latura din dreapta o vei suprapune până la…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.