Home » Spania și Irlanda Vor Recunoaște Statul Palestinian La 21 Mai. Josep Borrell: „Este Un Act Simbolic, De Natură Politică”

Spania și Irlanda Vor Recunoaște Statul Palestinian La 21 Mai. Josep Borrell: „Este Un Act Simbolic, De Natură Politică”

Spania și Irlanda Vor Recunoaște Statul Palestinian La 21 Mai. Josep Borrell: „Este Un Act Simbolic, De Natură Politică”

Întrebat la postul spaniol de radio RNE dacă 21 mai este data când Spania, Irlanda şi alte ţări UE vor recunoaşte un stat palestinian, Borrell a răspuns afirmativ, el menţionând şi numele Sloveniei.

„Acesta este un act simbolic, de natură politică. Mai mult decât un stat, el recunoaşte dorinţa ca acel stat să existe”, a precizat Josep Borrell.

Șeful UE pentru politică externă a adăugat că Belgia şi alte ţări vor face probabil acelaşi pas ca Spania şi Irlanda.

Anterior, ministrul de externe spaniol Jose Manuel Albares afirmase că decizia privind recunoaşterea a fost luată, deşi el nu a menţionat o anumită dată.

În luna martie, premierul spaniol Pedro Sanchez a afirmat că Spania şi Irlanda, împreună cu Slovenia şi Malta, au convenit să facă primul pas către recunoaşterea unui stat palestinian alături de cel israelian existent, considerând că soluţia cu două state este esenţială pentru o pace durabilă în Orientul…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.