Home » Ucraina Susține Că A Spart întregul Sistem De Vot Electronic Al Rusiei: „Atacul Va Continua Până La Finalizarea Votării”

Ucraina Susține Că A Spart întregul Sistem De Vot Electronic Al Rusiei: „Atacul Va Continua Până La Finalizarea Votării”

Ucraina Susține Că A Spart întregul Sistem De Vot Electronic Al Rusiei: „Atacul Va Continua Până La Finalizarea Votării”

„Website-ul nu funcționează. Sistemul de vot nu funcționează. Specialiștii cyber ai HUR au trecut de toate sistemele de securitate. Atacul va continua până la finalizarea votării”, au precizat sursele ucrainene.

De cealaltă parte, reprezentanții partidului Rusia Unită au anunțat sâmbătă, 16 martie, în a doua zi a alegerilor prezidențiale, că acesta este ținta unui atac cibernetic. Anunţul partidului de guvernământ vine după ce Rostelecom, principalul serviciu de internet al Federației Ruse, a anunțat că în prima zi de vot au fost înregistrate peste 90.000 de atacuri cyber asupra serverelor Comisiei electorale a Rusiei, a sistemului de vot electronic și a altor instituții publice, informează Ria Novosti.

Toate aceste atacuri „au fost respinse”, a spus un reprezentant al Rostelecom. „Un atac fără precedent a avut loc ieri (vineri) la ora 12:47, ora Moscovei. Un atac cibernetic de amploare a fost declanșat asupra portalului DEG (de vot…

Citeşte mai mult

Comentează

Your email address will not be published.