Ardeii iuți, afectați de schimbările climatice. „Nu se știe când va dispărea”
Ani la rând, un comerciant din Singapore a cumpărat multe soiuri de ardei iute de la același furnizor din Asia de Sud-Est pentru a-și prepara cele mai gustoase și apreciate sosuri, într-o fabrică din Singapore.
„Mâncarea este viața oamenilor, sosul este viața alimentelor”, este sloganul unității conduse de Ken Koh, 40 de ani.
Însă, în ultimul trimestru, bărbatul a fost forțat să reducă producția de sosuri chili cu 25%, din cauza schimbărilor climatice. Vremea extremă în regiunile majore de plantare a ardeiului în acest an a perturbat producția, prețurile au crescut și, cel mai rău, a făcut ardeii să numai fie la fel de iuți.
Oamenii de știință spun că nu este o tendință unică, ci pe termen lung, care afectează și alte produse alimentare: amestecurile de cafea devin mai amare, iar nucile de cocos mai fade din cauza ploilor…
Comentează