Eclerul este unul dintre cele mai populare și apreciate deserturi. Coaja de ecler poate fi umplută cu cremă de vanilie, ciocolată, cafea, frișcă, după preferințe, iar gustul prăjiturii din comerț îl poți obține și tu foarte ușor acasă. Vezi cum faci acasă cojajă de eclere, dar și câteva rețete de ecleruri care te vor cuceri!
Cum să faci coji de eclere acasă
În lumea patiseriei, există mai multe trucuri simple care în final aduc rezultatul deosebit pe care îl vezi în vitrina cofetăriilor. În ceea ce privește coaja eclerelor, aceasta este făcută dintr-un aluat opărit, adică un aluat care este făcut din făină și lapte fierbinte. În acest fel, cojile de ecler ies pufoase și aerate.
Ingrediente pentru aluat opărit pentru coji de eclere
- 130 g făină;
- 100 ml apă;
- 100 ml făină;
- 100 g unt;
- 4 ouă;
- Un praf de sare.
Mod de preparare
Untul se pune într-o crăticioară, tăiat cubulețe, se adaugă peste apa și laptele. Se amestecă până…
Comentează